Intensive Treatment Unit

De Intensive Treatment Unit (ITU) van Castle Craig maakt onderdeel uit van Castle Craig Hospital Schotland. De ITU is de eerste halte in het langdurig herstel van onze patiënten. De behandeling in de ITU bestaat, indien nodig, uit medische ondersteuning (zoals detoxificatie), psychiatrische evaluatie en psychologische hulpverlening. Patiënten kunnen worden doorverwezen naar de ITU via een van onze vestigingen in Nederland.

Bij binnenkomst in de ITU krijgt de patiënt een uitgebreid psychiatrisch en psychologisch onderzoek. Op basis van dit onderzoek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Patiënten die nog onder invloed van drugs of alcohol zijn ondergaan direct na binnenkomst een intensieve detoxificatie.

Persoonlijke behandeling

Bij Castle Craig behandelen we elke patiënt als een uniek individu en we verzekeren dat ieder behandelplan afgestemd is op de behoeftes van de patiënt. We overleggen het behandelplan met de patiënt en geven hem/haar de kans hier vragen over te stellen. Iedere patiënt heeft baat bij een persoonlijk en uitgebreid behandelplan.

Detoxificatie van alcohol of drugs is de eerste stap van de klinische behandeling en houdt in dat patiënten hun lichaam ontgiften. Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in detoxificatie van alcohol en drugs en we garanderen dat we dit proces zo veilig en zo comfortabel mogelijk maken. Lees hier meer over het detoxificatieproces.

Therapieën

De behandeling start op de tweede dag na aankomst van de patiënt in onze kliniek in Schotland. Dit betekent dat patiënten vaak al gedurende de detoxificatie starten met hun behandeling. Iedere patiënt krijgt een persoonlijke therapeut toegewezen die ze gedurende de eerste zes weken zal begeleiden. De patiënten volgen een dagelijks programma bestaande uit lezingen, groepstherapie, individuele therapie, fitness en introducties in zelfhulpgroepen. Daarnaast kunnen patiënten deelnemen aan gespecialiseerde groepsgesprekken. Meer informatie over deze behandelvormen kunt u hier vinden.