Equine Assisted Therapy

Castle Craig is de eerste kliniek die Equine Assisted Therapy in haar programma heeft opgenomen. Equine Assisted Therapy is een therapie waarbij met behulp van paarden verslavingsproblemen overwonnen worden.

Hoe werkt Equine Assisted Therapy?

In groepjes van 6 gaat u samen met een volledige getrainde therapeut een omheinde wei in. U kiest zelf het paard uit waarmee u relatief simpele oefeningen uitvoert, zoals het paard in een gemarkeerde cirkel leiden zonder het paard aan te raken of ‘om te kopen’. Als uw communicatietechnieken niet  blijken te werken, moet u alternatieve manieren vinden om dit op te lossen. De aanwezige therapeut zal persoonlijke problemen of emoties die tijdens zo’n sessie naar boven kunnen komen begeleiden.

Equine Therapy wordt aangeboden als aanvulling op de reguliere behandeling in de kliniek en maakt u bewuster van het effect van uw gedrag en reacties op bepaalde situaties of gebeurtenissen in uw leven.

Aureol Gillan, senior-therapeut in Castle Craig die het programma leidt, legt uit dat Equine Therapy echt een aanvulling is voor patiënten die moeilijkheden ondervinden met hun gevoelens in een normale groepssetting:

“Paarden vereisen werk, niets zal onmiddellijk worden bereikt en wanneer het ene plan niet werkt, moet je een andere benadering proberen. Er is geen directe bevrediging, iets wat verslaafden hebben geprobeerd na te jagen gedurende hun actieve verslaving.”