Informatie voor Professionals

Informatie voor verwijzers

Een aanmelding bij Castle Craig begint bij de huisarts. Een huisarts kan een patiënt verwijzen naar Castle Craig voor behandeling door middel van een verwijsbrief. In de verwijsbrief dient de huisarts de reden voor aanmelding te benoemen. Patiënten kunnen de verwijsbrief vervolgens aan ons geven. Ten tijde van intake moet de verwijsbrief aanwezig zijn. Klik hier voor onze contact informatie.

Ervaren en betrokken medewerkers

Het behandelen van verslavingen is mensenwerk. Castle Craig beschikt over een ervaren team van betrokken behandelaren en medewerkers. Het team bestaat uit een mix van zorgprofessionals en ervaringsdeskundige zorgprofessionals: verslaafden die zelf succesvol langdurig gestopt zijn en hun ervaringen gebruiken om de patiënten te helpen.

Waarom Castle Craig Hospital voor klinische behandeling?

Veel mensen die lijden aan een complexere en langdurige verslaving, waar vaak ook meer medische en psychiatrische problemen spelen, kunnen baat hebben bij een intensieve klinische behandeling. Hier is 24 /7 medische en psychiatrische zorg beschikbaar, waaronder een gecontroleerde detoxificatie en gespecialiseerde therapieën. De co-morbide stoornissen kunnen hier in een veilige setting worden behandeld.

Het team van Castle Craig Hospital in Schotland bestaat uit internationale experts op het gebied van verslavingsproblematiek. We bieden behandeling aan patiënten van alle nationaliteiten en met een breed scala aan culturele achtergronden, die op zoek zijn naar een intensieve behandeling van hoge kwaliteit.

Wat er gebeurt na de verwijzing

Na de verwijzing wordt er een intake afgenomen, gevolgd door een diagnostisch onderzoek. Vervolgens wordt samen met de patiënt een behandelplan opgesteld. Uiteraard met instemming van uw patiënt, ontvangt u hiervan terugkoppeling.

Voordat patiënten naar Schotland vertrekken voor behandeling, ontvangen ze een informatiepakket, waarin de behandeling wordt toegelicht en wat ze kunnen verwachten bij aankomst.

Internationale waarborging van kwaliteit

Castle Craig voldoet al vele jaren aan een de kwaliteitseisen van ISO 9001. Dit is een internationaal erkende accreditatie van kwaliteitsmanagement en het beste internationale keurmerk van gedefinieerde kaders voor kwalitatief goede zorg.