Ontwenning en behandeling

Ontwenningsverschijnselen

Door langdurig en/of overmatig gebruik van medicijnen kan er afhankelijkheid van het medicijn ontstaan. Onthouding van het medicijn heeft dan sterke ontwenningsverschijnselen tot gevolg. De onthouding van medicijnen na een periode van langdurig en/of hevig gebruik vereist daarom gespecialiseerde zorg, zoals een detoxificatie gecombineerd met intensieve psychotherapie bestaande uit onder andere cognitieve gedragstherapie  en andere gespecialiseerde therapieën. Deze zorg wordt door Castle Craig aangeboden.

Behandeling van medicijnverslaving bij Castle Craig

Het doel van de behandeling tegen verslaving aan medicijnen bij Castle Craig is langdurige onthouding van het betreffende middel en andere verslavende middelen die de stemming kunnen beïnvloeden. Castle Craig gaat uit van een holistische benadering bij de behandeling van verslaving. We behandelen verslaving als een psychische stoornis met negatieve gevolgen op fysiek, psychologisch, sociaal en spiritueel gebied.

Deze intensieve behandeling voor de verslaving bij Castle Craig bestaat voor iedere patiënt uit een persoonlijk behandelplan bestaande uit psychotherapie, medische zorg, gespecialiseerde therapieën en andere aspecten van zorg en ondersteuning. We hebben meer dan 25 jaar ervaring in de behandeling van verslavingen en bijbehorende problematiek.

Bij Castle Craig bieden we behandeling voor medicijnverslaving. Behandeling kan plaatsvinden door een ambulante behandeling in een van onze vestigingen in Nederland of opname in onze kliniek in Schotland.

Neem voor meer informatie contact met ons op.