Methode van behandeling

Het Castle Craig Model in Schotland

Het Castle Craig behandelmodel in Schotland biedt geïntegreerde medische en therapeutische zorg in een residentiële setting in onze kliniek in Schotland. De behandeling wordt verzorgd door een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, therapeuten en andere professionals onder leiding van een team zeer bekwame psychiaters. De behandeling is ondersteund door de Anonieme Alcoholisten, gecombineerd met andere evidence based therapieën zoals Cognitieve Gedrags Therapie (CGT). Deze manier van zorg vindt zijn oorsprong bij toonaangevende centra in Amerika zoals Hazelden Centre.

We behandelen verslaving als een chronische en primaire ziekte. Onze behandeling helpt mensen met een verslaving op weg naar levenslang herstel. Wij zijn ervan overtuigd dat totale en levenslange onthouding van alcohol en drugs de enige manier is om langdurig te herstellen van verslaving.

Binnen het Castle Craig Model vallen ook de volgende aspecten:

  • Begeleiding van een psychiater
  • Een intensief behandelprogramma
  • Een team van artsen en verpleegkundigen die 24 uur per dag beschikbaar zijn
  • Een persoonlijk behandelplan dat regelmatig geëvalueerd wordt in overleg met de desbetreffende therapeut, het medisch team en patiënt
  • Een psycho- educatieve benadering met onder andere lezingen, seminars en terugvalpreventie
  • Behandeling bij meervoudige en complexe stoornissen zoals angststoornissen, Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS), een eetstoornis en stemmingsstoornissen.
  • Een holistische benadering die zowel de fysieke en als de emotionele gezondheid van de mens omvat.
  • Hulp bij verstoring van voedselpatroon en dieet bij verslaving
  • Familietherapie
  • Ervaringsdeskundige therapeuten

Castle Craig heeft een eigen vernieuwende behandelmethode ontwikkeld, gebaseerd op het integreren van nieuwe wetenschappelijk bewezen methoden – zowel medisch als therapeutisch. Onze kliniek in Schotland is verdeeld in twee afdelingen – de eerste afdeling biedt een intensieve behandeling gedurende zes weken, inclusief detoxificatie indien noodzakelijk. Daarna verhuizen de patiënten naar de ‘Extended Care Unit’, waar ze uitgebreide zorg en voorbereiding ontvangen die een geslaagde kans op terugkeer in de maatschappij zo groot mogelijk maakt.

Castle Craig is gevestigd in de prachtige omgeving van het Schotse landschap. De afgesloten, anonieme, rustgevende en veilige omgeving is een belangrijke toevoeging op onze behandeling – op deze manier wordt een omgeving aangeboden die bijdraagt aan het herstel van verslavingsgerelateerde problematiek en mentale stoornissen.