Waarom kiezen voor Castle Craig?

1. Bewezen kwaliteit

Verschillende onafhankelijke onderzoeken hebben de effectiviteit van onze behandeling aangetoond. Van de ruim 9.000 patiënten die Castle Craig sinds 1988 heeft ontvangen, is een ruime meerderheid genezen. Het meest recente onderzoek toont aan dat 66% van onze patiënten zich op lange termijn onthoudt van verslavende middelen.

2. Multidisciplinaire methode

Een verslaving is een complex en persoonlijk probleem en moet als zodanig behandeld worden. Om tot de oorsprong van een verslaving te komen, wordt naar alle aspecten van de gezondheid gekeken. Veel patiënten hebben last van ‘bijeffecten’, zoals eetstoornissen of depressies. Bij Castle Craig hebben ze toegang tot een veelheid aan specialistische en complementaire therapieën – zoals EAP, kunst en muziek, familietherapie en zuurstoftherapie.

3. Relatief lage kosten

De kosten voor een opname in Castle Craig zijn relatief laag. Aan een intensieve, interne behandeling zijn onvermijdelijk kosten verbonden, maar we doen er alles aan om de financiële lasten voor de patiënt zo laag mogelijk te houden. Er zijn geen verborgen heffingen of onverwachte extra uitgaven: alle behandelingen zijn all-inclusive. Neem contact met ons op voor de huidige tarieven.

4. Dertig jaar deskundigheid

Castle Craig is opgericht door Peter en Dr. Margaret Ann McCann – twee Britse experts op het gebied van verslavingszorg. Ze richtten hun eerste behandelcentrum op in 1983 (Clouds House, Wiltshire) en waren actief betrokken bij de totstandkoming van het Europese Agentschap voor Verslavingszorg in het begin van de jaren negentig.  Nog altijd hebben zij het management van Castle Craig in handen.

5. Levenslange begeleiding

De kernwaarden van Castle Craig zijn compassie, empathie en betrokkenheid. Het personeel is uitermate toegewijd; sommigen hebben zelf een verslaving overwonnen en zijn teruggekeerd om anderen te helpen. Ook na de behandeling onderhouden we contact met onze patiënten. Ze kunnen nazorg-bijeenkomsten bijwonen op diverse locaties en worden uitgenodigd voor een jaarlijkse reünie.

6. Hoogste zorgniveau

Alle therapeuten worden begeleid door geregistreerde medisch specialisten en een psychiater, die fulltime voor Castle Craig werkzaam zijn. Castle Craig voorziet in het hoogste zorgniveau zoals dat door de Amerikaanse Vereniging voor Verslavingskunde (ASAM) is geformuleerd.

7. Erkenning van experts

Dr Jonathan Chick, een gerenommeerde Schotse professor in de psychiatrie, noemde Castle Craig “een fenomeen waar Schotland trots op moet zijn”. Healthcare Improvement Scotland, de kwaliteitsbewaker van de gezondheidszorg, waardeerde het niveau Castle Craig in haar laatste rapport als “zeer goed” tot “uitstekend”. De meest recente Moody International ISO 9001 inspectie beschreef de werkwijze van Castle Craig als “exemplarisch”.

8. Snelle opname

Castle Craig staat garant voor een snelle opname van nieuwe patiënten. Voor vragen of aanmeldingen zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Patiënten worden bij aankomst volledig onderzocht en vooraf zal relevante medische informatie worden verzameld in samenwerking met de huisarts.

9. Voorop in eigen vakgebied

Castle Craig hecht veel waarde aan innovatie. We volgen wetenschappelijke ontwikkelingen in het vakgebied op de voet en nemen actief deel aan conferenties en onderzoek. In 1988 introduceerden we als eerste het 12-stappen programma in Schotland. Tien jaar later  waren we de eerste kliniek in Groot-Brittannië met een professioneel accreditatiesysteem  voor alle therapeuten. In 2008 waren we de enige instelling die de hyperbare zuurstoftherapie aan alle patiënten aanbood.

10. Hoge waardering van patiënten

De tevredenheid van patiënten staat ten allen tijde voorop. We zijn dan ook trots op de positieve resultaten van onze periodieke evaluaties, die op de website terug te vinden zijn. Veelzeggender dan al deze cijfers, zijn de reacties die we soms jaren later nog van patiënten ontvangen. Hier hechten we ontzettend veel waarde aan.

11. Rust, ruimte en privacy

Castle Craig ligt tussen de Schotse heuvels op een twintig hectare groot landgoed. Het  is minder dan een uur rijden naar Edinburgh Airport, maar tussen de bossen en weilanden lijkt de buitenwereld ver weg. Patiënten vinden hier een veilige en gezonde omgeving om in alle rust te werken aan hun herstel.