Castle Craig Hospital Schotland

Verslavingskliniek Castle Craig Hospital pakt alle aspecten van verslaving aan

In onze verslavingskliniek Castle Craig Hospital in Schotland worden alcohol-, drugs- en andere verslavingen zoals gokverslaving en medicijnverslaving intensief en onder medisch toezicht behandeld.

Doel van de klinische behandeling is om patiënten te helpen in het herstellen van de medische, psychosociale en spirituele gevolgen van een verslaving. Deze behandeling wordt persoonlijk samengesteld en volgt de structuur van het 12-stappenplan. Op basis van de behoeftes en ernst van de verslaving van de patiënt worden verschillende medische en therapeutische middelen ingezet (bijv. detoxificatiecognitieve gedragstherapie, traumabehandeling etc.). Voorafgaand aan de behandeling worden deze therapieën opgenomen in het behandelplan.

Castle Craig Hospital heeft het volgende te bieden:

Therapieën

Castle Craig Hospital biedt een groot aantal wetenschappelijk bewezen therapieën aan. Bij het opstellen van het persoonlijk behandelplan wordt bepaald welke therapieën het beste bij de patiënt aansluiten.

Intensive Treatment Unit

Nadat de patiënt een intake heeft gehad in een van onze vestigingen in Nederland kan de patiënt doorverwezen worden naar de Intensive Treatment Unit (ITU).

Persoonlijk Behandelplan

Elke patiënt die binnenkomt bij Castle Craig Hospital krijgt een persoonlijk behandelplan, geschreven door een van onze therapeuten in overleg met de patiënt. Ook bij ambulante behandeling in Nederland krijgt de patiënt een persoonlijk behandelplan.

Detoxificatie

Detoxificatie is de eerste stap van onze klinische behandeling. De alcohol en/of drugs moeten het lichaam van de patiënt verlaten door middel van medische zorg en begeleiding.

Extended Care Unit (ECU)

De ‘Extended Care Unit’ bevindt zich op het landgoed van Castle Craig Hospital op slechts een paar minuten afstand van het kasteel. De ECU bestaat uit meerdere gebouwen met meerdere een- en tweepersoonskamers.

Tijdens het verblijf in de ECU worden de geleerde lessen in Castle Craig Hospital voortgezet en verankerd in de levensstijl van de patiënt. Elke dag die een patiënt langer doorbrengt in de ECU vergroot de kans op langdurig herstel.

Onze klinische behandeling werkt

De oprichters van Castle Craig Hospital zijn sinds 1981 werkzaam in de verslavingszorg. In die 32 jaar hebben meer dan 8.000 patiënten een behandeling ondergaan bij Castle Craig Hospital. Uit ons laatste onafhankelijke onderzoek blijkt dat 66% van onze ex-patiënten langdurig herstel geniet na behandeling bij Castle Craig. Bij 84% van onze ex-patiënten is er sprake van een vermindering in alcohol- en/of drugsgebruik. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat 90% van de ex-patiënten tevreden is over zijn/haar behandeling bij Castle Craig. Onze resultaten, onze patiëntbeoordelingen en onze jarenlange ervaring laten zien dat onze kliniek behoort tot een van de beste in de wereld.