Nazorg in België en Nederland

Verslaving is een chronische ziekte. Daarom blijven we nazorg bieden aan onze oudpatiënten door middel van onze professioneel begeleide online nazorggroepen. Iedere patiënt aan het einde van zijn klinische of ambulante behandeling voorzien van een persoonlijk nazorgplan.

Ook faciliteert Castle Craig in het introduceren van patiënten naar de nabij gelegen zelfhulpgroepen, zoals Alcoholics Anonymous (AA); Narcotics Anonymous (NA); Cocaine Anonymous (CA); Anonieme Gokkers Omgeving (AGOG) en Sex Love Addicts Anonymous (SLAA). In België is het netwerk van de Anonieme Alcoholisten ook actief.

Castle Craig adviseert patiënten ook een ‘sponsor’ te zoeken. In veel gevallen werpt een voormalig patiënt zich op als ‘sponsor’, dit is een soort van buddy die de patiënt helpt bij het zetten van de eerste stappen in het zelfhulpnetwerk.

Nazorggroepen: online en in Nederland

Na behandeling in de kliniek gaat het erom dat de patiënt ‘in herstel’ (clean) blijft. Daarom organiseert Castle Craig Nederland groepsbijeenkomsten in Amsterdam, Den Haag als nazorg voor de patiënten. Voor diegene die niet naar deze groepen kunnen reizen, bieden we wekelijkse online groepen.

Elke nazorggroep wordt geleid door een behandelaar. Na de behandeling in onze kliniek in Schotland adviseren we de eerste twee jaar van herstel deze bijeenkomsten wekelijks bij te wonen, om vervolgens via deze groepen of externe zelfhulpgroepen het herstel in stand te houden.

Wij raden onze patiënten sterk aan om ook naar de zelfhulpgroepen te gaan bij hen in de buurt.

De nazorggroepen in Amsterdam en Den Haag vinden wekelijks plaats.

De routebeschrijving staat op onze contactpagina.
De online bijeenkomst vindt wekelijks plaats.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe je de bijeenkomsten die door Castle Craig in Nederland en online worden georganiseerd kunt bijwonen.