Detoxificatie

Detoxificatie of ‘detox’ is een noodzakelijke stap in het herstelproces

Detoxificatie is de medische term voor het proces van ontwenning van het verslavende middel. Bij Castle Craig maken de psychiater en de patiënt samen een speciaal plan om het lichaam te ontgiften van stoffen zoals alcohol of drugs.

Het is belangrijk om te beseffen dat de detoxificatie slechts de eerste stap is van de behandeling van de verslaving. Er is meer nodig dan alleen detoxificatie om de behoefte aan alcohol en drugs te stoppen.

Ons ervaren team van verplegers, artsen, psychiaters en behandelaren zorgen voor intensieve begeleiding tijdens de detox-fase.

Alle patiënten worden door het medische team gedurende de detox-behandeling nauwkeurig geobserveerd om te zorgen dat alles goed verloopt. Het doel is de ontwenningsverschijnselen te verminderen. Als wij het nodig achten, krijgt de patiënt medicijnen voorgeschreven om te helpen bij de detoxificatie.

Direct van start met de therapie

Om een goede relatie op te bouwen met de therapeuten en anderen patienten bij Castle Craig is het van belang zo snel mogelijk te beginnen met de therapie. Het is een zwaar en moeilijk proces om van de alcohol- of drugsverslaving af te komen. Daarom is het gelijktijdig volgen van de detox-behandeling en therapie een effectieve combinatie.