Therapie en behandeling voor gokverslaving

Behandeling volgens het Castle Craig Model

Castle Craig Nederland en Castle Craig Hospital behandelen gokverslaving niet als op zich zelf staande verslaving. Wel bieden we in Castle Craig Hospital speciale behandelgroepen voor mensen die naast een middelenverslaving zoals een alcohol- en/of cocaïneverslaving een gokverslaving hebben. In Nerderland krijgen de patiënten dezelfde verslavingsbehandeling als personen die voor andere verslavingen worden behandeld. Het is echter niet mogelijk om enkel voor gokverslaving behandeld te worden.

Wij adviseren mensen met een gokverslaving deel te nemen aan bijeenkomsten van Gamblers Anonymous (GA) waar men ervaringen kan delen en elkaar ondersteunen in hun weg naar herstel.

Bij Castle Craig Hospital is het gokverslavingsprogramma opgezet volgens het Castle Craig Model: een mengeling van behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie. Dit programma helpt personen die lijden aan een gokverslaving met:

  • Het begrijpen van hun verslaving;
  • Het herkennen van een gezond alternatief voor gokken;
  • Het opbouwen van zelfvertrouwen, assertiviteit en impulscontrole;
  • Het beheer van hun schulden en financiën.

Hoe therapie voor gokverslaving werkt

Door middel van cognitieve gedragstherapie helpen we personen die lijden aan een gokverslaving kleine maar belangrijke stappen te zetten. Bijvoorbeeld:

  1. Zich te onthouden van alcohol, drugs en ​​gokken;
  2. Het werken met een adviseur om financiële problemen op te lossen;
  3. Het aanleren van strategieën om terugval te voorkomen;
  4. Het waar mogelijk heropbouwen van verstoorde of verbroken relaties met familie, vrienden en collega’s.

Dit draagt uiteindelijk bij aan de ontwikkeling van een ​​gezonde, nieuwe manier van leven. Goede voeding, lichamelijke beweging en creatieve therapieën dragen onder meer bij aan dit proces.

Als u denkt dat u of iemand in uw omgeving een probleem heeft met gokken gecombineerd met een verslaving aan alcohol en/of drugs, neem dan contact met ons op en bespreek het probleem met een van onze getrainde medewerkers.