Castle Craig is de grootste residentiële ontwenningskliniek van Groot-Brittannië.  In 1988 werd het centrum opgericht door Peter en Dr. Margaret McCann, die tot op de dag van vandaag deel uitmaken van het management.
Castle Craig is gespecialiseerd in de behandeling van alcohol- en drugsverslavingen en gerelateerde psychische problemen. We beschouwen verslaving als een behandelbare ziekte en zien ontwenning als het primaire doel voor elke patiënt.

“We zijn ervan overtuigd dat er in Groot-Brittannië en de rest van de wereld een grote behoefte is aan onthoudingsklinieken van de hoogste kwaliteit. We willen mensen uit hun uitzichtloze situatie halen en ze in onze veilige omgeving onder begeleiding van een deskundig medische team een nieuwe toekomst geven. Daar hebben we ons levenswerk van gemaakt.”
— Peter en Dr. Margaret Ann McCann, algemeen directeur en medisch directeur van Castle Craig.

Tot op de dag vandaag mag Castle Craig zich rekenen tot de leidende en meest innovatieve centra voor verslavingszorg van Europa. Zo introduceerden we het 12-stappen programma in Schotland, waren we de eerste met een accreditatiesysteem voor medisch personeel en maakten we de hyperbare zuurstoftechniek toegankelijk voor alle patiënten.
Duizenden mensen van over de hele wereld kozen reeds voor de kwaliteitsbehandeling, de integriteit en de uitgebreide services van Castle Craig. Medisch specialisten geven leiding aan een deskundig team van artsen, verpleegkundigen en therapeuten.

Castle Craig is gelegen op het fraaie, rustieke Schotse platteland. Tussen de bossen en weilanden van het twintig hectare grootte landgoed kunnen patiënten in volledige privacy aan hun herstel werken. Het natuurlijke landschap stimuleert een snelle genezing en vormt een veilige basis ver van de vertrouwde leefomgeving.

Contact

Wij raden iedereen die momenteel lijdt aan de gevolgen van een verslaving en naasten aan om contact met ons op te nemen. We bekijken samen met u uw situatie en plannen samen met u een intake waarbij we onderzoeken wat de beste vorm van behandeling is.

Ons team

Met meer dan 25 therapeuten beschikken we over uitgebreide psychotherapeutische en specialistische kennis.  Geen enkele kliniek in Groot-Brittannië heeft een groter aantal deskundige verslavingstherapeuten in dienst.

Sommige therapeuten zijn oud-patiënten van Castle Craig en zijn naast opgeleide specialisten, ook ervaringsdeskundige.

“Na mijn behandeling in Castle Craig voelde ik de behoefte om ook anderen te helpen. Een studie in de verslavingszorg heeft me laten zien hoe ik dat het beste kan doen.” – Mark Abrami, therapeut, Castle Craig

Een internationaal karakter  

Veel van onze personeelsleden komen uit Schotland, Engeland en Noord-Ierland, maar er werken ook specialisten uit andere landen voor Castle Craig – waaronder een psychiater uit Duitsland en therapeuten uit de V.S, Zuid-Afrika, Portugal, Malta, Polen en Nederland.

In recente tevredenheidsonderzoeken scoort Castle Craig ruim boven de 90%. De meeste patiënten houden ook na de behandeling contact met hun therapeut.

Personeelstraining

Castle Craig hecht veel waarde aan de scholing van eigen personeel, zowel in Groot-Brittannië als in Nederland.  Alle nieuwe personeelsleden ontvangen een uitgebreide introductietraining om er zeker van te zijn dat hun kennis en vaardigheden op-to-date zijn.

Bekijk hier een volledige personeelslijst (alleen in het Engels).

Professioneel toezicht

Onze werkwijze wordt gestuurd door erkende klinische protocollen en procedures die regelmatig onder de loep worden genomen. We streven continu naar optimalisering van de zorg en services die we aanbieden aan onze patiënten en hun families.

Castle Craig is geregistreerd bij de Healthcare Improvement Scotland (HIS), de Schotse organisatie ter bevordering van de kwaliteit van de gezondheidszorg.

Kwaliteitsgarantie

Castle Craig hanteert de internationaal erkende Moody ISO 9001: 2008 regelementen voor kwaliteitsbewaking. Meer dan 800.000 organisaties in 162 landen maken gebruik van dit managementsysteem. Het omvat al onze medische, verpleegkundige en administratieve procedures, die regelmatig worden ge-update en getest. Op deze manier optimaliseren we continu ons management en onze aanpak.

Advies voor bedrijven

Alcohol- en drugsgebruik onder werknemers kan een groot probleem vormen voor bedrijven en publieke instellingen. Castle Craig voorziet organisaties of gezondheidsprofessionals van advies over de omgang met alcoholisme of een drugsverslaving. Speciaal voor HR managers en bedrijfsartsen is er meer informatie over verslavingen en behandelmethoden beschikbaar op deze website (alleen in het Engels).