Verslavingszorg van Castle Craig

Castle Craig biedt behandelingen voor alcohol- en drugsverslavingen en bijkomende stoornissen. Deze klinische behandeling wordt aangeboden in Schotland in onze  gerenommeerde verslavingskliniek Castle Craig Hospital.

Het behandelprogramma van Castle Craig bestaat uit een geïntegreerde medische en psychotherapeutische benadering. Ons ervaren team heeft door de jaren heen een behandelprogramma ontwikkeld. Het team bestaat uit verpleegkundigen, psychologen, therapeuten, psychiaters en artsen.

Het behandelplan van de patiënt wordt persoonlijk samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met eventueel ander aanwezige psychologische of psychiatrische stoornissen. Hierdoor biedt Castle Craig tevens gespecialiseerde behandeling voor mensen met posttraumatische stressstoornis (PTSS), eetstoornis, stemmingsstoornis, angststoornis en onverwerkte rouw. De familie wordt betrokken bij de behandeling.

De eerste stap in de behandeling van elke patiënt is een medisch onderzoek. Na grondig onderzoek van de huidige fysieke en mentale toestand van de patiënt, volgt een advies voor verdere behandeling door Castle Craig in onze kliniek in Schotland (Castle Craig Hospital).