Behandelteam Castle Craig Hospital

De behandeling in Castle Craig Hospital vindt plaats onder 24-uurs medisch toezicht. Naast onze fulltime Eerste Geneeskundige is in de kliniek fulltime een psychiater aanwezig. Daarnaast hebben we een arts die op het terrein verblijft en een team van gediplomeerde verpleegkundigen én psychiatrisch verpleegkundigen zorgen voor een bezetting van 24 uur per dag. We hebben tevens parttime huisartsen in dienst.

Bij Castle Craig werken alleen gekwalificeerde en bevoegde professionals. Hierdoor is de kwaliteit van onze zorg gewaarborgd. Onze therapeuten bezitten een combinatie van COSCA accreditaties, diploma’s in counseling en US certificaten. Alle therapeuten met meer dan drie jaar ervaring hebben de internationale ICRC accreditatie (International Certification & Reciprocity Consortium / Alcohol & Other Drug Abbuse).

Onze staf heeft ruime ervaring in het werken met gecompliceerde verslavingsproblematiek. Het team gebruikt een spectrum van verscheidene counseling-technieken, gebaseerd op hun training en interesses. Denk hierbij aan o.a. Cognitieve Gedragstherapie of motiverende gespreksvoering. Een aantal van onze therapeuten heeft zelf persoonlijke ervaring met het programma en is dus ervaringsdeskundig. De gehele staf staat onder de supervisie van de Eerste Geneeskundige.

Het team van Castle Craig Nederland bestaat uit allemaal gediplomeerde en ervaren professionals zoals psychiater, klinisch psycholoog, verslagingsarts, psychotherapeut, psychologen, maatschappelijk werkers en sociaal pedagogisch hulpverleners. Het behandelteam staat onder leiding van de Eerste Geneeskundige.